Επίσκεψη εκπαιδευτικών από την Ισπανία

Ημερομηνία

Διαδωστε το

Facebook
Email

Επίσκεψη εκπαιδευτικών στα πλαίσια προγράμματος ERASMUS+

Στις 23 Μαΐου 2022 στα πλαίσια προγράμματος Erasmus+, είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας 2 (δύο) εκπαιδευτικούς από την Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και αφού τους ενημερώσαμε για την ιστορία του Σχολείου μας τους έγινε παρουσίαση α) Για το εκπαιδευτικό Σύστημα της Ελλάδας και β) Για τη δική μας οργάνωση και λειτουργία.

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις τάξεις μας και παρακολούθησαν μαθήματα όλων των αντικειμένων, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα με ενεργή συμμετοχή τους.

Ενδιαφέρθηκαν και ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες για πολλά θέματα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ανταλλάξαμε ιδέες και καλές πρακτικές.

Ενθουσιάστηκαν με τη φιλοξενία και τη συνεργασία και εξέφρασαν την επιθυμία να μας φιλοξενήσουν κι εκείνοι και να συνεχιστούν οι δράσεις μεταξύ των δύο σχολείων, αλλά και μεταξύ των χωρών.  

Όσο για εμάς μείναμε εντυπωσιασμένοι με τη φιλική και ευχάριστη διάθεσή τους, το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς και τους τρόπους επικοινωνίας μας. Απάντησαν με χαρά σε όλες τις ερωτήσεις μας και μοιράστηκαν τις δικές τους τακτικές και εμπειρίες. Συμφωνήσαμε όλοι μας πόσα σημαντικά οφέλη προκύπτουν από τέτοιου είδους συνεργασίες.

Τους αποχαιρετίσαμε την Τετάρτη 25 Μαΐου και υποσχεθήκαμε να τα «ξαναπούμε» με νέες δράσεις.   

Περισσοτερα
νεα & ανακοινωσεις