ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Ημερομηνία

Διαδωστε το

Facebook
Email

Το σχολείο μας όπως είναι γνωστό συγκαταλέγεται εδώ και κάποια χρόνια στα σχολεία με τη διάκριση της “Πράσινης Σημαίας” και για το λόγο αυτό δε θα μπορούσαμε να μην γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας με το δικό μας τρόπο. Φυσικά για το θέμα έχουν προηγηθεί σχετική παρουσίαση, αλλά και εκτενείς συζητήσεις στην τάξη, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας και να γνωρίζουν αρκετά.

Έτσι στις 22 Μαΐου 2021 διοργανώσαμε μια δράση για τον καθαρισμό των Αλυκών Αναβύσσου. Στον τόπο μας την Ανάβυσσο, οι Αλυκές παρόλο που έχει χαρακτηριστεί σαν Υγρότοπος  και φιλοξενεί πολλά είδη πουλιών (κατά την περίοδο του Φθινοπώρου) δυστυχώς δεν προστατεύεται ανάλογα.

Πρωταγωνιστές του εγχειρήματος ήταν οι μαθητές των Γ1-Γ2 και Δ1 τάξεων, τους οποίους συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη Τσουμάνη και Δέσποινα Μαρίνου, ο Διευθυντής Μανόλης Χαρίτος και μέλη του Συλλόγου γονέων του σχολείου μας.
Κατά την άφιξή μας στο πεδίο ο Δ/ντής κος Χαρίτος μας ενημέρωσε για την ιστορία των Αλυκών και μας περιέγραψε τα πιο χαρακτηριστικά είδη της χλωρίδας και της πανίδας που επικρατούν. Αμέσως μετά η ομάδα οργανώθηκε και διαμοιράστηκε έτσι ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκταση. Στο τέλος καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τουλάχιστον 10 (δέκα) γιγαντο-σακούλες του Δήμου με διαφόρων ειδών πλαστικά απορρίμματα.

Περισσοτερα
νεα & ανακοινωσεις