“Το δάσος έχει τη δική του ιστορία”

Ημερομηνία

Διαδωστε το

Facebook
Email

Στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών Δράσεων του σχολείου μας, είχαμε τη χαρά να φιλοξενηθούμε στο χώρο του ΚΕΠΕΑ Λαυρίου και να μας ξεναγήσουν στα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού του Σουνίου. Το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε έχει τον τίτλο: “Το δάσος έχει τη δική του ιστορία”

Ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής, εκτός των άλλων συγκεντρώνει μεγάλο ιστορικό και γεωλογικό ενδιαφέρον. Από την αρχαιότητα εξορύσσονταν πλούσια μεταλλεύματα και κυρίως ασήμι, που αποτέλεσε και την βασική πηγή πλούτου της Αρχαίας Αθήνας.  

Περπατώντας μέσα στα μυστικά μονοπάτια, θαυμάσαμε την φύση με την πλούσια χλωρίδα, παρατηρήσαμε τα ενδημικά είδη, ανακαλύψαμε τις εισόδους των υπόγειων στοών που δούλευαν οι μεταλλωρύχοι, τα πηγάδια και τα αρχαία Πλυντήρια τους. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο να βλέπεις το γεμάτο πεύκα τοπίο να  εναλλάσσεται με τα διάσπαρτα λείψανα των  αρχαίων εργαστηρίων. 

Ευχαριστούμε το ΚΕΠΕΑ Λαυρίου για αυτήν την κατατοπιστικότατη παρουσίαση και φυσικά την τόσο ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Ελπίζοντας όλοι μας να γίνουμε λίγο περισσότερο υπεύθυνοι και να κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάξουμε τα δάση μας, αλλά και την κληρονομιά μας!

Περισσοτερα
νεα & ανακοινωσεις